Dom za starije i nemoćne proslavio svoj dan


Dom za starije i nemoćne osobe Knin proslavio je danas svoj dan.

Ovaj dom otvoren je prije točno 24 godine, a danas je u njemu 72 korisnika od kojih je 50 nepokretno. Na listi čekanja je 185 ljudi.

Ravnateljica doma Cecilija Tolo je istaknula kako ustanovi nedostaje medicinskih sestara pa veći teret pada na ostale radnike. Nastoji se, kazala je, da korisnici taj nedostatak ne osjete, a na usluzi domu stalno je dr. Petar Čagalj iz kninskog Doma zdravlja. Kako bi medicinska usluga korisnicima bila što kvalitetnija nedavno je, po prvi put od postojanja ustanove, zaposlena i fizioterapeutkinja.

U zadnjih godinu dana dosta je napravljeno u poboljšanju radnih i stambenih uvjeta, ali i društvenog života i uključenosti korisnika.

Uređen je okoliš doma, a u samoj zgradi zamijenjena je unutarnja stolarija u vrijednosti od 44 tisuće eura.

Veliku ulogu u poboljšanju uvjeta imali su i donatori kojima su uručena priznanja, a ravnateljica je posebno istaknula tvrtku Karl Dietz koja je donirala deset bolničkih kreveta vrijednih 16 tisuća eura.

Osim donatorima te gradonačelniku Knina i načelnicima općina Biskupija i Kistanje koji su pomogli domu, priznanja su uručene i za tri korisnice za svoj vrijedni rad u uređenju okoliša zgrade

Župan Marko Jelić izrazio je veliko zadovoljstvo radom doma, ali i uključenošću cijele zajednice poput poduzetnika i udruga u pomaganju Domu za starije.

U domu su danas bili gradonačelnik Marijo Ćaćić, predstavnici Šibensko-kninske županije, načelnici općina, ravnatelji ustanova kao i predstavnici crkava.

Više fotografija pogledajte u Huknetovo facebook grupi.

Izbornik