Kreće rekonstrukcija Tomislavove ulice vrijedna 13 milijuna kuna


DSC_0296Za nekoliko dana kreću radovi na obnovi Tomislavove ulice u Kninu u dužini od 3 kilometra.

Nositelj projekta vrijednog nešto manje od 13 milijuna kuna su Hrvatske ceste, a radove će izvoditi tvrtka Osijek-Koteks. Projekt podrazumijeva rekonstrukciju kolnika, nogostupa, oborinske odvodnje i javne rasvjete te novu hortikulturu.

Radovi bi trebali trajati devet mjeseci i izvodit će se u nekoliko faza. Krenut će se od hotela Mihovil kako bi se u ovim ljetnim mjesecima izbjegle gužve u središtu grada, izvijestila je gradonačelnica Josipa Rimac.

– Očekujemo da bi do 5. kolovoza s radovima mogli doći otprilike do policijske postaje. U jesen bi se zatim nastavilo prema donjem dijelu, odnosno početku Tomislavove, a tada će se uklanjati i stabla. Grad Knin u ovom projektu financira javnu rasvjetu i hortikulturu, a Hrvatske ceste rekonstrukciju kolnika, nogostupa i oborinskog kanala. Grad Knin će ove godine, ovisno o dinamici radova, za hortikulturu i javnu rasvjetu izdvojiti oko milijun kuna. Do kraja ove godine bi mogli završiti građevinski radovi, a hortikultura će se riješavati početkom iduće godine – kazala je za Radio Knin kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

Izvor: HRT Centar Knin/Vesna Jašek

Izbornik