• Naslovna
  • Kultura
  • Edukativan i veseo susret Sanje Polak sa svojim čitateljima

Edukativan i veseo susret Sanje Polak sa svojim čitateljima


Najčitanija spisateljica za djecu, autorica legendarnog serijala knjiga o Paulini P. – Sanja Polak predstavila se danas u staroj knjižnici svojim mladim kninskim čitateljima.

Susret je prije svega bio edukativan: govorila je Sanja o važnosti čitanja i o pravom bogatstvu koje se tek čitanjem stječe, pričala je o nemilosrdnim medijima i reklamnim agencijama koje nam guraju nekorisne proizvode i upozorila nas na veliku opasnost novog doba – na pretjerano korištenje pametnih telefona koje nam oduzima dragocjeno vrijeme i ničemu nas pametnom ne nauči.

Kazivala je Sanja svojim čitateljima kako je i kad počela pisati knjige, kako je koja od njih nastajala i tko je zapravo Paulina P.

Na kraju su brojna djeca izrazila želju postaviti pitanje Sanji pa se sve pretvorilo u jedan dinamični intervju s autoricom.

Jedno od pitanja je bilo – boji li se nekome reći da ga voli. Upravo je to pitanje poznata spisateljica iskoristila za završnu poruku koju je poslala djeci – a to je da se ne boje izraziti svoju ljubav.

Sve je na koncu završilo zajedničkom pjesmom i dijeljenjem autograma.

Susret je organizirala Narodna knjižnica – Knin kojoj je to bio 36. kulturni događaj kojega je organizirala ove godine.

Više fotografija pogledajte na FB stranici Narodne knjižnice – Knin.

Izbornik