Čini se da je ovo bila večer za pamćenje


Ova izlizana sintagma iz naslova “večer za pamćenje” ne samo da u ovom slučaju nije pretenciozna nego je eufemizam. Ublažio sam koliko sam mogao….

Najveći krivac za ovako dobru večer je beogradski bend KoiKoi. Dakle, ovo je bend koji je prošle godine nastupio na jednom od najvećih svjetskih festivala – Exitu i tamo zasjenio sve ostale koji su nastupali tu večer.

Taj i takav bend došao je večeras u Knin i radi toga su naš grad pohodili gosti koji prate recentnu suvremenu glazbu – iz Splita, Zadra, Šibenika, Benkovca… (nije li to samo za sebe lijepo).

I mnogi su se prije koncerta pitali je li nevjerojatni nastup benda KoiKoi na Exitu bio akutni slučaj koji se više ne može ponoviti. No, ponovio se. Bio je ovo, čuo sam ljude u publici, najbolji koncert na kojem su ikada bili.

Riječi su prilično siromašan alat kada se pokušavaju opisati vrhunska izvedbena umjetnost i energija koja uz nju ide tako da neću ni pokušavati dočarati kakav su čudesni kreativni i energetski rusvaj KoiKoi napravili u A3. Tko je bio – pričat će i prepričavati.

Nezahvalnu ulogu da im bude predgrupa preuzeo je kninski bend (sa šibenskom pjevačicom) The Alibor. Reakcije i publike i benda KoiKoi na nastup Kninjana bile su predivne i to je sve što mogu reći jer bi svakim daljnjim hvaljenjem nastupa The Alibora upao u ozbiljni sukob interesa.

Recimo samo da je ovo bio prvi nastup u novoj postavi kninskog benda koji se odnedavno nalazi u studiju u Zadru i priprema svoj prvi album.

Koncerte The Alibora i KoiKoi organizirala je Narodna knjižnica – Knin u suradnji s udrugom Atribut.

A prije koncerata, u prostoru Foto kluba Knin održana je izložba fotografija članova kninskog foto kluba na temu “Sedam kninskih rijeka”. S ukupno 20 fotografija predstavilo se devet autora koji su u svoj kadar uhvatili Krku, Krčić, Orašnicu, Kosovčicu, Butižnicu, Radljevac i Marčinkovac te na taj način pokušali približiti kninske rijeke – Kninjanima.

Izložbu je organizirala Narodna knjižnica – Knin u suradnji s Foto klubom Knin.

Više fotografija pogledajte na FB stranici Narodne knjižnice – Knin

Tekst: Ivica Šimić

Foto: Vladimir Jelić

Izbornik