• Naslovna
  • Društvo
  • Knjižnica neće raditi od 9. do 30. lipnja zbog revizije knjižničnog fonda; Iz knjižnice mole da se knjige vrate do 7. lipnja

Knjižnica neće raditi od 9. do 30. lipnja zbog revizije knjižničnog fonda; Iz knjižnice mole da se knjige vrate do 7. lipnja


Narodna knjižnica – Knin neće raditi od 9. do 30. lipnja ove godine zbog revizije knjižničnog fonda u samoj knjižnici. To je praksa u knjižničnoj djelatnosti jer je nemoguće napraviti reviziju i istovremeno biti otvoren za korisnike.

S obzirom da je 8. lipnja državni blagdan i neradni dan, zadnji radni dan knjižnice za korisnike bit će srijeda 7. lipnja, a iz knjižnice mole svoje korisnike da do toga dana vrate knjige kako bi im olakšali proces revizije.

Knjižnica u Kninu opet će otvoriti svoja vrata za korisnike 3. srpnja ove godine.

Narodna knjižnica – Knin odlučila je napraviti reviziju cjelokupnog knjižničnog fonda – po prvi put u svojoj povijesti i riječ je o doista velikom poslu.

Treba naglasiti kako je revizija knjiga u samom prostoru knjižnice (zbog čega neće raditi od 9. do 30 lipnja) – samo dio ovog opsežnog postupka.

Naime, puno veći posao odnosi se na reviziju svih knjiga koje je knjižnica ikada imala, odnosno na reviziju starih i odavno nepostojećih knjiga koje su zavedene u inventarnim knjigama knjižnice od 1965. godine do danas. Taj dio revizije kninske knjižničarke su počele provoditi još u veljači ove godine i nastavit će ga raditi i nakon 30. lipnja, a trebao bi biti gotov do kraja godine. Za vrijeme ovoga dijela revizije – knjižnica je bila i bit će otvorena za korisnike.

Inače, najviše je knjiga u kninskoj knjižnici nestalo u ratnom i postratnom razdoblju, a nakon revizije će se znati njihov točan broj. Zbog specifičnosti situacije bit će ovo možda najopsežnija revizija provedena u nekoj od knjižnica u Hrvatskoj.

Revizija knjiga u izdvojenim spremištima knjižnice već je završena.

Izbornik