Grad Knin mogao bi doći u posjed vojarne Krka već idućeg mjeseca


Grad Knin mogao bi doći u posjed bivše vojarne Krka već idućeg mjeseca. Naime, početkom lipnja završava javna rasprava o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja Ex vojarna Krka i Strateškoj studiji utjecaja na okoliš Urbanističkog plana uređenja Ex vojarna Krka. Nakon toga Gradsko vijeće će usvojiti urbanistički plan i dostaviti ga nadležnom ministarstvu koje će donijeti rješenje o dodjeli vojarne Gradu Kninu, izjavio je gradonačelnik Marijo Ćaćić za HRT Radio Knin.

“Nažalost, vojarna još uvijek nije predana u posjed Gradu. Mi završavamo postupak izrade urbanističkog plana uređenja i prema najavama iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine očekujemo da će nam ta vojarna biti dodjeljena odmah nakon što usvojimo urbanistički plan”, kazao je gradonačelnik.

Urbanistički plan je već ušao u javnu raspravu koja će trajati do 2. lipnja nakon čega će uslijediti njegovo usvajanje u Gradskom vijeću.

“Kada ga Gradsko vijeće usvoji, odmah šaljemo sve dokumente u Ministarstvo i očekujemo da će oni u vrlo kratkom roku donijeti rješenje. Rekli su nam da će u roku od pet dana od dana kada im dostavimo urbanistički plan – donijeti rješenje o dodjeli vojarne Gradu. Čim oni to naprave mi možemo donijeti odluku o izmještanju svih onih koji se trenutno nalaze u toj vojarni.” – kazao je gradonačelnik.

Dodao je kako je osoba koja tu trenutno drži farmu magaraca svjesna da je tu ilegalno i da će je morati napustiti čim Grad preuzme upravljanje objektom.

Grad Knin će se, podsjetimo, zalagati da ulaz u Nacionalni park Krka bude na Sastavcima, a uređenje kompleksa bivše vojarne Krka – najvažniji je dio tog plana.

Izbornik