Djelatnice OŠ dr. Franje Tuđmana na edukaciji na Islandu


Osnovna škola dr. Franje Tuđmana  postala je  partner u projektu  InClass4Future, Inkluzivna učionica budućnosti. Projekt se od početka godine provodi u ovoj školi i traje godinu dana.

Djelatnici u obrazovanju svakodnevno se sve više  susreću s djecom koja imaju  različite   poteškoće te traže načine i  metode kako pristupiti, obrazovati i potaknuti djecu s teškoćama pa je ovaj projekt i osmišljen u tom smjeru.

Islandski centar za edukaciju Smart teachers play more i stručnjakinja u području rada s učenicima s teškoćama Rachel Benett iz Velike Britanije održali su početkom travnja na Islandu Special Needs and Inclusive Education. Na edukaciji su bile i tri djelatnice iz Osnovne škole dr. Franje Tuđmana, Lucija Petrović, Anita Kovačević i Marija Dujmić.

Dio je to aktivnosti projekta kojega kninska  škola provodi u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja, a koji će omogućiti  kvalitetnije obrazovanje i inkluziju učenika s teškoćama.

Osim naše škole, parteri projekta su Osnovna škola Bogoslav Šulek iz Slavonskog Broda, Osnovna škola Silvije Strahimir Kranjčević iz Senja  kao i Edukacijski centar s Islanda.

Inkluzivna učionica budućnosti’  je projekt kojemu je cilj poboljšanje kompetencija učitelja u području inovativnih pedagoških pristupa za obrazovanje 21. stoljeća (STEM i IKT), inkluzivnog poučavanja i jačanja kapaciteta ustanova u području europskog razvoja i internacionalizacije.

Projekt se sastoji od niza edukacija s metodičkim temama, opremanja senzorne učionice za učenike s teškoćama i izrade metodičko-didaktičkoga priručnika za podizanje kvalitete poučavanja u školama.

Projekt financira Fond Islanda, Lihtenštajna i Norveške (EEA Grants) u iznosu od 67.758,72 EUR.

Izbornik