• Naslovna
  • Kultura
  • Vinko Barić predstavio u knjižnici svoj novi strip o Baroknom čovjeku

Vinko Barić predstavio u knjižnici svoj novi strip o Baroknom čovjeku


Na prijelazu iz 20. u 21. stoljeće pojavio se jedan klinac iz Solina koji radi urnebesno dobre i urnebesno pomaknute underground stripove. Toliko dobre da smo tada fotokopirali taj jedan njegov originalni strip koji je zalutao u Knin – kako bi ga svi zainteresirani mogli pročitati. 

Taj klinac, danas 43-godišnjak, nagrađivani stripaš Vinko Barić predstavio je večeras u Narodnoj knjižnici – Knin  svoju šestu strip-knjigu “Nove dogodovštine Baroknog čovjeka”.

Inteligentni crni humor, opskurna atmosfera i još opskurniji likovi grade opus ovog sjajnog i možda najautentičnijeg hrvatskog stripaša, akademskog slikara Vinka Barića koji je za ovaj strip serijal osmislio posebnu tehniku crtanja.

Naime, Baroknog čovjeka – čija je misija širenje prosvjetiteljskog duha, Vinko crta tušom, flomasterom i olovkom – kako bi dobio atmosferu crno-bijelog horor filma iz začetaka kinematografije.

Ukoliko niste večeras bili među sretnicima koji su kupili strip s posvetom, posudite ga u kninskoj knjižnici i doznajte kakve sve ludorije prolazi Barokni čovjek u borbi protiv bezbroj anti-prosvjetiteljskih neprijatelja. 

Galeriju fotografija pogledajte na FB stranici Narodne knjižnice – Knin.

Izbornik