Gradonačelnik: Grad nije u financijskim dubiozama


Glavna tema koja se provlačila današnjom sjednicom Gradskog vijeća je financijska likvidnost Grada, a temu je pokrenuo vijećnik HDZ-a Mario Krišto.

-Zašto kasne plaće? Da ste dobro planirali i gospodarili imali bi sad novca – pitao je i konstatirao Krišto.

-Plaće se prvoga u mjesecu uplaćuju otkad smo mi 2017. godine preuzeli Grad. Do tada su se isplaćivale krajem mjeseca. Plaće će biti uplaćene u zakonskom roku, možda već ovih dana. Grad nije u financijskim dubiozama, radi se o problemima s financijskim tokom. Naime, imamo veliko potraživanje od Središnje agencije za financiranje i ugovaranje u visini od 22 milijuna kuna (3 milijuna eura) temeljem plaćenih računa izvođačima na provedbi EU projekata – izvijestio je gradonačelnik Marijo Ćaćić.

Privremena pročelnica za financije Romana Stanić je dodatno pojasnila da je prošle godine Grad utrošio 6,7 milijuna eura na financiranje EU projekata iz Intervencijskog plana, a do sada je Gradu od strane Središnje agencije za financiranje i ugovaranje isplaćeno samo 3,7 milijuna eura, tako da se refundacija preostala tri milijuna eura očekuje do kraja ove godine.

Svi EU projekti iz Intervencijskog plana, a trenutno je 13 gradilišta u gradu, bit će završeni do kraja ove godine, izvijestio je gradonačelnik Marijo Ćaćić.

Gradsko vijeće usvojilo je danas novi Pravilnik Kninskog muzeja po kojemu se koeficijent za radnike s visokom stručnom spremom smanjuje s 2,0 na 1,9 kako bi se uskladio s koeficijentom u ostalim gradskim ustanovama.

Usvojena je i odluka da Grad može ući u minus 1,3 milijuna eura, umjesto dosadašnjih milijun eura kako bi u slučaju potrebe imao mogućnost održavanja likvidnosti.

Nova gradska vijećnica je Vedrana Požar, izabrana s liste HDZ-a, a u Gradskom vijeću više nije Antonija Anić Matić.

Izbornik