• Naslovna
  • Sport
  • Kninski BK Adrion Oros sutra organizira MTB utrku “7. Velika Nagrada Knina”, uz dječju utrku na na Marunuši

Kninski BK Adrion Oros sutra organizira MTB utrku “7. Velika Nagrada Knina”, uz dječju utrku na na Marunuši


Biciklistički klub “Adrion Oros” Knin u nedjelju 12.3. ponovno organizira MTB utrku ” 7. Velika Nagrada Knina”.


Ovaj izniman sportski i ciklo-turistički događaj za Knin se održava svake godine od 2015. (osim 2020. i 2021. zbog lockdowna) te svaki put privuče veliki broj natjecatelja.

Očekuje se gotovo 200 natjecatelja u svim kategorijama od 5 do 80 godina. Velika Nagrada Knina se održava u sklopu XC zimske lige Dalmacije te je 9. kolo iste i označava kraj zimske i početak ljetne natjecateljske sezone.

Okupljanje natjecatelja i pratnje je na Marunuši gdje se u 11:30 sati startati defile do Krčića sa natjecateljima koji nastupaju na glavnoj utrci, a od 14:00 sati će se održati i mala utrka za dječje kategorije na posebno označenoj stazi na Marunuši.

Staza dužine 32 km natjecatelje vodi preko Pliskova, Polače, Napoleonove ceste i singletrack staze uz rijeku Krčić. Nakon prelaska D1 ceste kod Krčića, natjecatelji šetnicom i nasipom voze ispod Atlagića mosta do cilja na Marunuši.


Nakon utrke, oko 15 sati kreće popratni program gdje je osiguran ručak za natjecatelje te svečano proglašenje najbržih na utrci kao i dodjela nagrada.


Službeni raspis utrke: https://xczld.info/novosti/xcp-vn-knina-9-kolo-xczld-2022-23/

Prijave: https://www.stoperica.live/races/273

Prijave za dječju utrku: https://www.stoperica.live/races/274

Izbornik