Večeras u knjižnici predstavljanje knjige “Šuma je moj dom”


Večeras će se u Narodnoj knjižnici – Knin s početkom u 19 sati održati predstavljanje knjige “Šuma je moj dom” autora Nikole Borića, čovjeka koji je prije devet godina „napustio“ civilizaciju i odlučio živjeti u šumi.

Nikola Borić proputovao je cijeli svijet, novu putovnicu izrađivao je svake godine jer bi bila puna pečata, živio je i radio u Istanbulu, Adis Abebi, Berlinu i Amsterdamu, boksača Stjepana Božića pripremao za osvajanje svjetske titule, plivačicu Anu Sršen za nastup na Paraolimpijskim igrama u Sydneyju, Gordana Kožulja za Olimpijske igre u Ateni, s turskim srednjoprugašicama osvajao je olimpijske medalje, sedam puta bio je prvak države u triatlonu, a onda je sve to ostavio iza sebe i otišao – u šumu.

Nekada uspješni kondicijski trener 2014.godine završio je u šumi na Papuku, opustjelom selu Kokočak koje je deset kilometara udaljeno od Orahovice.

Kako tvrdi, odmakom od materijalnog upravo je započelo njegovo ljudsko napredovanje, ili kako on to naziva, ljudska evolucija.

Odricanjem od materijalnih zadovoljstava, doživio je i velike promjene u svome psihičkom, ali i duhovnom zacjeljivanju – šutnja, meditacija i post doveli su ga do propitivanja vlastitog odnosa sa sadašnjošću, ali i čišćenja od negativnih misli.

Svoju fascinantnu priču pretočio je u knjigu ‘Šuma je moj dom’ koju će nam predstaviti u Kninu.

Ulaz je, kao i kod svih ostalih događanja knjižnice – besplatan!

Izbornik