Knjižnici prošao projekt opremanja prostora za kazališne predstave


Ministarstvo kulture i medija odobrilo je projekt Narodne knjižnice – Knin “Opremanje prostora za kazališne predstave i predstavljanja knjiga”.

Projekt je knjižnica aplicirala Ministrastvu kulture i medija u okviru “Programa gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture za 2023. godinu”.

Knjižnici je odobren iznos koji je i tražila, a to je 3.981,68 eura. Ukupna vrijednost projekta je 5.719,025 eura, a ostatak od 1.737,34 eura osigurat će knjižnica iz vlastitih sredstava.

Osiguranim novcem kupit će se pozornica i stolice za stari prostor knjižnice u podrumu zgrade Veleučilišta u Krešimirovoj 30 kako bi se utemeljila “Mala kazališna scena Narodne knjižnice – Knin”.

U tom prostoru će knjižnica, njen osnivač Grad Knin te kninske ustanove i udruge koje se bave kulturom moći organizirati kazališne predstave, književne večeri, koncerte klasične glazbe i sl.

Partneri na projektu knjižnici su Kninski muzej, Pučko otvoreno učilište Knin, Turistička zajednica grada Knina, Udruga Atribut i Udruga Porta.

Ministarstvo kulture je u okviru programa gradnje i opremanja infrastrukture odobrilo 279 projekata, a odbilo njih 270.

Izbornik