• Naslovna
  • Kultura
  • Knjižnica objavila program kulturnih događanja za prvu polovicu 2023. godine!

Knjižnica objavila program kulturnih događanja za prvu polovicu 2023. godine!


Narodna knjižnica – Knin objavila je program kulturnih događanja koja je dogovorila za prvu polovicu 2023. godine.

Građane Knina tako u travnju i u svibnju čekaju koncerti na otvorenom u prirodi na kojima će nastupiti popularna i od struke cijenjena pop izvođačica Natali Dizdar s pratećim bendom, zatim, trenutno od kritičara najhvaljeniji mladi bend u regiji – KoiKoi te lokalni, kninski bendovi The Alibor i In The Zone.

Ove koncerte knjižnica će organizirati u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Knina, Pučkim otvorenim učilištem Knin i Udrugom Atribut.

Djeca će u ožujku i u svibnju moći pogledati dvije vrhunske kazališne predstave – Baltazar i Crvenkapicu zagrebačke Tvornice lutaka u režiji cijenjenog kazališnog redatelja Marija Kovača.

Najmlađi Kninjani imaju i dodatan razlog za veselje jer im u lipnju dolazi i najčitanija hrvatska spisateljica za djecu Sanja Polak.

Svoje knjige predstavit će jedan od najvećih živućih književnika na ovim prostorima – Miljenko Jergović (travanj), poznati putopisci Hrvoje Ivančić (veljača) i Tomica Kristić (ožujak), profesionalni fotograf Vedran Tolić (siječanj) i glazbeni kroničar Vinko Barić (svibanj).

Bit će tu i dvije izložbe fotografija Foto kluba Knin od kojih će jedna biti na otvorenom.

Sve ovo dogovoreno je za prvu polovicu 2023. godine, a puno vrijednih događanja knjižnica priprema i u drugoj polovici iduće godine o čemu će javnost izvijestiti naknadno.

Detalje o samim datumima pogledajte u plakatu u jpeg formatu i u pdf formatu kojega možete preuzeti OVDJE

Izbornik