Poslovni ljudi investirali u Vrbnik


054431_44c16e808eac94a43793Poslovne ljude iz Slovenije, Italije, Srbije i Hrvatske, ujedinio je jedan zanimljiv projekt, zbog kojega su se danas okupili u selu Vrbnik na područje općine Biskupija. Uložili su u vinograd, a za koju godinu kane proizvoditi vrhunska vina i plasirati ih na tržište.

Poljoprivredna zadruga  Vrbničko selo, još je prije 5 godina počela s pripremama. Prvih 5 hektara krškoga područja pretvoreno je u vinograd, na kojem je početkom travnja zasađena 21 tisuća komada  loze, različitih sorti.

Za sve je zaslužan Nikola Damjanić, upravitelj ove zadruge, koji je želio nešto napraviti za svoj kraj, animirao  prijatelje i poslovne partnere,zainteresirao ih za projekt, i danas doveo u Vrbnik.

Ocjenjujući ga iznimno važnim, potporu projektu obećao je župan Šibensko-kninski Goran Pauk. Svečanosti su danas nazočili i saborski zastupnik SDSSa Milorad Pupovac, kninska gradonačelnica Josipa Rimac, načelnici općina Kistanje, Biskupija, Ervenik,  i drugih.

Bilo je tu dakle poslovnih ljudi,  političara, ali i umjetnika. Među njima Rade Šerbedžija, koji je simbolično zasadio jednu lozu.

Projekt inače  uključuje podizanje vinograda i  na preostalih 11 hektara, izgradnju vinarije i etno selo.  A tu bi svoju šansu, kao kooperanti,  mogli naći proizvođači sira, pršuta, mesa s ovih područja. Dosadašnji radovi koštali su oko milijun i pol kuna, a cijeli  projekt procjenjuje na oko 20 milijuna kuna.

Izvor: HRT Centar Knin; autorica Vesna Jašek

 

Izbornik