• Naslovna
  • Društvo
  • Grad Knin bio je domaćin i organizator 3. Međunarodne konferencije u sklopu EU projekta 3WIL: Working in integration of local life

Grad Knin bio je domaćin i organizator 3. Međunarodne konferencije u sklopu EU projekta 3WIL: Working in integration of local life


Grad Knin je u razdoblju od 21.-25. 10. 2022. kao partner projekta ‘Working in integration of local life’ – 3WILL u suradnji sa Gminy Wieliszew bio domaćin i organizator 3. Međunarodne konferencije pod nazivom ‘Crisis and Euroscepticism: How they affect volunteering actions’.

U rad konferencije u Kninu aktivno su se uključili sudionici iz Poljske, Italije, Španjolske, Malte, Latvije, Litve, Estonije, predstavnici Veleučilišta ‘Marko Marulić’ u Kninu te predstavnici Grada Knina, na čelu s dogradonačelncom Kristinom Perić. Pozvano predavanje na temu: ‘Euroscepticism in Croatia and the EU’ održala je izv. prof. dr. sc. Marija Boban s Pravnog Fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Sudionici su na konferenciji prezentirali svoje gradove i općine te su kroz prezentacije predstavnika Grada Knina kao i razgledanje Kninske tvrđave, Krčića, Šarenih jezera te Nacionalnog parka Krka, Skradina i Šibenika ujedno imali priliku upoznati se s poviješću, kulturom i prirodnim ljepotama Knina i Šibensko-kninske županije.

Konferencija je u potpunosti financirana sredstvima 3WILL EU projekta.

Izbornik