• Naslovna
  • Kultura
  • Marija Kulušić i Marika Škundrić pobijedile na Natjecanju u čitanju u kninskoj knjižnici

Marija Kulušić i Marika Škundrić pobijedile na Natjecanju u čitanju u kninskoj knjižnici


Marija Kulušić, učenica 8. a razreda Osnovne škole dr. Franje Tuđmana pobjednica je Natjecanja u čitanju naglas koje se danas održalo u Narodnoj knjižnici – Knin i to u konkurenciji učenika od 6. do 8. razreda. Njena mentorica je Marija Dujmić.

U mlađoj dobnoj konkurenciji, od 3. do 5. razreda pobijedila je Marika Škundrić, učenica 3. c razreda Osnovne škole Domovinske zahvalnosti pod mentorstvom Biljane Macure.

Tako je odlučio tročlani žiri u kojem su bile glumica i radijska voditeljica Đana Krvavica, profesorica hrvatskog jezika i književnosti Dragana Marić i učiteljica razredne nastave Sanja Ivanković koja je bila i predsjednica žirija. Nije im bilo lako jer su svi natjecatelji i natjecateljice bili doista izvrsni.

Ravnatelj knjižnice Ivica Šimić nagradio je prigodnim poklonima pobjednice koje će nastupiti na županijskom natjecanju u Šibeniku 15. studenoga u 17 sati.

Troje prvoplasiranih iz svake dobne skupine dobili su na dar i iskaznicu Narodne knjižnice – Knin.

Drugo mjesto u starijoj dobnoj konkurenciji osvojio je Niko Soldić. a treće Đurđa Radulović. U mlađoj konkurenciji druga je bila Stjepana Blatančić, a treća Lora Ćaćić.

Natjecanje je pripremila i vodila Ana Šimić Sunko.

Foto: Ivanka Maričić

Izbornik