• Naslovna
  • Rad gradske uprave
  • Gradsko vijeće: Niže cijene poslovnih prostora, odabrana tvrtka za održavanje javne rasvjete, usvojen rebalans

Gradsko vijeće: Niže cijene poslovnih prostora, odabrana tvrtka za održavanje javne rasvjete, usvojen rebalans


20140508_160353

Usvojen rebalans

Na današnjoj sjednici kninskog Gradskog vijeća usvojen je rebalans proračuna za 2014. godinu. Tako su rashodi manji od planiranih za 21.400 kuna i iznose 43 milijuna i 239 tisuća kuna, a prihodi iznose 53 milijuna i 982 tisuće kuna, odnosno veći su za 10,7 milijuna kuna prenesenog manjka prihoda i primitaka iz prethodnih godina.

Dobri indeksi prihoda od poreza na dohodak i komunalnih naknada

Danas je i usvojeno izvješće o izvršenju proračuna za 2013. godinu. Kod prihoda indeks je 63,96 posto, a kod rashoda 81,75 posto.

Dobra je vijest da su prihodi od poreza i prireza na dohodak od nesamostalnog rada ostvareni s 93-postotnim indeksom i iznose 17,1 milijun kuna te da su prihodi od komunalne naknade imali indeks od 103,3 posto nadmašivši planiranih 2 milijuna kuna za 66 tisuća kuna.

Manja cijena poslovnih prostora

Gradsko vijeće donijelo je i odluku o visini zakupnine za poslovne prostore. Tako će se za metar četvorni poslovnog prostora u prvoj gradskoj zoni plaćati 10,5 kuna za prostore veličine preko 100 metara četvornih, odnosno 17,5 kuna za prostore manje od 20 metara kvadratnih. Cijene su u prosjeku niže za tridesetak posto.

Za udruge posebni uvjeti

Odluka je dopunjena i odredbom da će gradonačelnik posebnim zaključkom odrediti popis poslovnih prostora sa određenim djelatnostima koje su od posebnog interesa za Grad Knin u području kulture, sporta i slično. Propisivanjem posebnih odredbi za iste potaklo bi ih se na njihovo daljnje razvijanje i promicanje interesa bitnih za cjelokupnu zajednicu, a opet vodeći računa o interesu Grada i okolnostima svakog pojedinačnog slučaja, stoji u obrazloženju odluke koju je usvojio kninski gradski parlament.

Tvrtka Pectus održavat će javnu rasvjetu

Gradsko vijeće donijelo je i odluku da tvrtka Pectus iz Perkovića, koja se prethodno jedina javila na natječaj, obavlja komunalne djelatnosti održavanja javne rasvjete u gradu.

Izbornik