• Naslovna
  • Kultura
  • Dječja euforija u staroj knjižnici: Maestralna Ježeva kućica Marija Kovača

Dječja euforija u staroj knjižnici: Maestralna Ježeva kućica Marija Kovača


Mario Kovač kao redatelj i glumac i Petra Radin kao glumica maestralno su izveli svevremensku Ježevu kućicu na radost najmlađe kninske publike.

Prvi dio predstave temeljen je na Ćopićevom izvorniku, a drugi na Kovačevoj mašti u kojoj su mjesta našli i ježev instagram profil i sms poruke, ali i sretni ljubavni završetak.

Cijela predstava vrvila je dinamikom koju je nosilo glumačko umijeće Marija i Petre potpomognuto sjajno izvedenim i vješto umetnutim glazbenim i plesnim sekvencama.

Bila je ovo prva predstava u prostoru stare knjižnice koji pretendira postati “Malom pozornicom Narodne knjižnice – Knin” u kojem će se održavati manje kazališne predstave za odrasle i djecu. Interes očito – postoji. Knjižnica je u tom smjeru ovoga mjeseca aplicirala Ministarstvu kulture projekt za nabavu stolica i bine.

Ovu predstavu zagrebačkog teatra “Tvornica lutaka” organizirala je Narodna knjižnica – Knin u suradnji s Turističkom zajednicom grada Knina.

Iduća predstava u ovom prostoru bit će “Tajna božićne noći” zagrebačkog “Teatra Mjesec” u prosincu ove godine u organizaciji Narodne knjižnice – Knin, Turističke zajednice grada Knina i Pučkog otvorenog učilišta Knin.

Izbornik