• Naslovna
  • Sport
  • Marko Čeko službeni olimpijski kandidat HOO-a za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Marko Čeko službeni olimpijski kandidat HOO-a za Olimpijske igre u Parizu 2024.


Pod predsjedanjem čelnika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše, Vijeće HOO-a održalo je u zagrebačkom hotelu Sheraton 40. redovnu sjednicu, izvijestio je HRT.

Najopsežniji dio sjednice bio je onaj o uvrštavanju olimpijskih kandidata za Olimpijske igre u Parizu 2024. i Zimske Olimpijske igre u Milanu i Cortini 2026.

Nove su uzdanice u HOO-ovu Olimpijskom programu sa statusom potencijalnih B olimpijskih kandidata atletičar Marko Čeko i taekwondoašica Bruna Duvančić.

Atletičarka Marija Tolj te kajakašica Anamaria Govorčinović, atletičarka/maratonka Matea Parlov Koštro i taekwondoašica Lena Stojković prešle su iz potencijalnih B u status potencijalnih A olimpijskih kandidatkinja. I veslačice Ivana i Josipa Jurković promovirane su u kategoriju potencijalnih A olimpijskih kandidatkinja za Pariz.

Za zimske olimpijce prihvaćena je odluka prema kojoj se uvrštavaju: Filip Zubčić kao TOP olimpijski kandidat, Leona Popović i Istok Rodeš kao potencijalni A olimpijski kandidati te Zrinka Ljutić, Matej Vidović, Samuel Kolega i Dante Brčić sa statusom potencijalnih B olimpijskih kandidata.

Izvor: HRT

Izbornik