• Naslovna
  • Kultura
  • Bubnjar Azre Boris Leiner predstavio u A3 svoje dvije knjige

Bubnjar Azre Boris Leiner predstavio u A3 svoje dvije knjige


Legendarni bubnjar Azre, po mnogima najbolji na ovim prostorima, Boris Leiner predstavio je sinoć u A3 svoje dvije knjige.

Prva knjiga – “Sve je bio ritam”, njegova je autobiografska knjiga u kojoj je ispričao zanimljive i do sada nepoznate anegdotalne priče o Azri i svom odnosu i životu s Branimirom Johnnyjem Štulićem (osim druženja u Azri, zajedno su, nakon raspada benda, tri godine živjeli u podstanarskom stanu u Utrecthu u Nizozemskoj).

U drugoj knjizi “Azrini svjedoci” skupljena je 101 priča fanova ovoga benda za koji možemo reći da ima najstabilniju jezgru fanova svih generacija. To je Azrino pleme, kako je predstavljajući knjigu, rekla njena urednica i Leinerova supruga Jaminka Mitrić dodavši da je Azra živa dok su živi njeni fanovi.

Iako bolestan (Parkinsonova bolest) Leiner je aktivno kroz priču, ali i pjesmu predstavio svoja publicistička djela.

U razgovoru s publikom izrodio se i zanimljiv zaključak o Azri – bolje je da se nisu ponovno okupili da ih ljudi pamte onako mlade, energične i buntovne.

Moramo za kraj spomenuti i trojicu mladih kninskih bubnjara koji su kao uvertiru i doček dobrodošlice Leineru izveli desetak minuta svirke na bubnjevima. Leiner ih je pohvalio, istaknuo kako je jako važno da su tako rano krenuli svirati i predvidio im da mogu postati pravi profesionalci ako tako nastave i ako budu puno vježbali, jer u vježbi je sve.

Tekst: I. Š.

Foto: Spomenka Martić

Izbornik