Gotov projekt uređenja Marunuše; Pristigla jedna ponuda za ugostiteljski objekt


Grad Knin je uspješno završio projekt KK.08.2.1.09.0007 Uređenje sportsko-rekreacijske zone Marunuša i izgradnja javne rasvjete uz Krku kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, izvijestili su iz Grada priopćenjem kojega donosimo u cijelosti.

“Kroz projekt ukupne vrijednosti 6.675.053,82 kn uređena je sportsko-rekreacijska zona Marunuša na način da je izgrađen atraktivni ugostiteljski objekt na mjestu ruševne zgrade nekadašnje streljane, izgrađena je ljetna pozornica s gledalištem, uređene su pješačke staze, prošireno je vježbalište postavljenjem sprave za vježbanje prilagođene osobama s invaliditetom, postavljena je urbana oprema te je izgrađena javna rasvjeta duž pješačko-biciklističke staze uz Krku u dužini oko 900 metara.

Novoizgrađena infrastruktura je dobila uporabne dozvole, a projektni partner, Javna ustanova Lokalna razvojna agencija Matica, je provela Javni poziv za dodjelu koncesijskog odobrenja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti na Marunuši. Na Javni poziv u propisanom roku pristigla je jedna ponuda. U tijeku je pregled i ocjena ponude te se uskoro očekuje donošenje odluke i potpisivanje ugovora s koncesionarom.

Kroz projekt je provedena i edukacija o razvoju selektivnih oblika turizma i održivog razvoja grada na kojoj je sudjelovalo 14 lokalnih dionika uključenih u kreiranje turističke ponude grada Knina. Novoizgrađeni atraktivni objekt na Marunuši neposredno ispod zidina kninske tvrđave, a uz samu rijeku Krku u značajnom krajobrazu „Krka krajolik – gornji tok“, znatno povećava atraktivnost grada za posjetitelje i stanovnike.

U koordinaciji s Gradom Kninom i Turističkom zajednicom ljetnu pozornicu s gledalištem na Marunuši moći će korisititi sve zainteresirane udruge i ustanove za organizaciju raznolikih sadržaja sportsko-rekreativnog, turističkog, kulturnog, zabavnog i edukativnog karaktera namijenjenog djeci, mladima i odraslima.

Provedbom projekta ostvaren je zadani cilj poboljšanja javnih usluga i sadržaja za bolju kvalitetu života građana i povećanu atraktivnost grada za posjetitelje i stanovnike.

Ovaj projekt proveden je u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina, a trenutno je u provedbi još 9 projekata u vrijednosti od oko 120 milijuna kuna od čega je oko 100 milijuna kuna sufinanciranja osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.”, stoji u priopćenju.

Foto: I. Š.

Izbornik