• Naslovna
  • Društvo
  • Počela je nova akademska godina na Veleučilištu “Marka Marulića”

Počela je nova akademska godina na Veleučilištu “Marka Marulića”


Počela je nova akademska godina na Veleučilištu „Marka „Marulića. Prigodnim govorima brucoše su pozdravili dekanica Lovorka Blažević, župan Marko Jelić i gradonačelnik Marijo Ćaćić, izvijestio je HRT Radio Knin.

Na preddiplomskim studijima Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom, Prehrambena tehnologija i Poljoprivreda krša te na diplomskom stručnom studiju Ekonomski i normativni okvir poduzetništva upisano je oko 80 studenata.

Dekanica Lovorka Blažević poručila je brucošima kako je Veleučilište pravi izbor za njih jer se sustavno radi na podizanju razine kvalitete obrazovanja i općenito studentskog standarda. Riječ je o ustanovi koja ima suvremeno opremljene laboratorije i učionice kao i videokonferencijsku dvoranu, a ono po čemu se izdvaja od drugih sličnih obrazovnih ustanova je osobni pristup prema studentu.

To su također istaknuli i župan Marko Jelić koji je i profesor na Veleučilištu kao i gradonačelnik Marijo Ćaćić.

Grad Knin je i ove godine najbolje studente prve godine studija za prošlu akademsku godinu nagradio prijenosnim računalima. Dobili su ih Marija Ujaković, izvanredna studentica Trgovinskog poslovanja s poduzetništvom, Danijela Tomić Zuanin, izvanredna studentica diplomskog studija Ekonomije te Nikola Jović , student Prehrambene tehnologije.

U organizaciji Veleučilišta u Kninu će se 25. studenog održati Međunarodna znanstveno – stručna konferencija „Izazovi, razvojne mogućnosti ruralnih područja 2023.”

HRT Radio Knin/Lidija Grubišić

Izbornik