U subotu u 19 sati u Foto klubu izložba Anite Živaljić


U subotu će se u 19 sati u Foto klubu Knin otvoriti izložba fotografija Anite Živaljić čime se nastavljaju izložbe članova i članica kninskog foto kluba.

Fotografije na izložbi su rađene spacijalno za predstavljanje u Kninu te je riječ o premijeri jednog koncepta. Isti je snimljen u cijelosti u prostorijama Foto kluba Knin tijekom 9. mjeseca.

Autorica o izložbi kaže sljedeće:

“Inspirirala me je želja da pokazem kako fotografija može biti drugačija, art, da se o njoj promislja i da se ona stvara. Da se sastoji od više elemenata, geometrije, svjetla, sjene, oblika, priče, emocije. I da je to jedan moćan medij koji može prenijeti razne poruke na različite načine. Da volim i uvažavam različitost i nastojim dati nešto drugačije”

Više o autorici:

ANITA ŽIVALJIĆ

Rođena sam 08.07.1970.g. u Splitu, gdje sam završila osnovnu i srednju graditeljsko-geodetsku školu i stekla zvanje geodetskog tehničara. Odrasla sam u Splitu gdje i danas živim . Odrastajući uz oca samoukog slikara i kipara, stvarali su se temelji i razvijala ljubav prema umjetnosti. Nemirnog duha , buntovne prirode, stalno sam imala potrebu nešto stvarati pa sam se tako dugo tražila i svašta rukama izrađivala ,ali uvijek je nešto nedostajalo. Danas znam što je to što sam ustvari tražila, tražila sam fotografiju.

Kupnjom svog prvog DSLR-a i upisom na radionicu osnove digitalne fotografije u Fotoklubu fotoakademiji Split, 2012.g. igra se pretvara u nešto ozbiljnije. Samo par mjeseci nakon završene radionice, ja sam se navukla, zakačila i postala neizlječivi ovisnik. Počela sam živjeti fotografiju. Ona postaje sastavni dio mog života i novi član moje obitelji. S njom se budim i s njom tonem u san. Ona je ono što sam dugo nosila u sebi. Opušta me, oslobađa, ispunjava i svaki trenutak njenog nastajanja za mene je poseban.

Te iste godine, odmah nakon završetka radionice, u meni se javila želja da svoje prve korake u fotografiji sačuvam od zaborava. Okupljam ekipu istomišljenika i zaljubljenika u fotografiju i krećemo u organizaciju naše prve istoimene skupne izložbe. Nedugo zatim, u lipnju 2013.g., osnivamo Fotoklub „Rišpet“ Omiš, te u kolovozu iste godine imamo prvu skupnu, međunarodnu, humanitarnu izložbu „Debočarešto“ u Sarajevu u Galeriji B.Smoje. Danas sam član Fotokluba Knin.

Nadahnuće i inspiraciju najviše pronalazim u vodi , naročito rijekama, volim njihovu snagu, brzinu, dubinu, zvuk ……….ima nešto u njima što me neraskidivo veže i tu mi se čini da najbolje plivam.

Planova za budućnost nemam, prepuštam fotografiji da me vodi. Imam samo jednu želju, kako bi rekao Tin Ujević, svojim potomcima ostaviti u naslijeđe svoju kristalnu kocku vedrine i da me pamte po fotografijama mojim.

Izbornik