• Naslovna
  • Rad gradske uprave
  • Gradsko vijeće: U prvih pola godine manjak prihoda zbog EU projekata; Izlazak iz minusa do kraja godine

Gradsko vijeće: U prvih pola godine manjak prihoda zbog EU projekata; Izlazak iz minusa do kraja godine


Grad Knin je prvo polugodište 2022. godine završio s manjkom prihoda od 7 milijuna kuna iz razloga što Grad predfinancira rashode za provedbu EU projekata iz Intervencijskog plana, a refundacija po istima nije uplaćena u prvoj polovici ove godine, izvijestila je privremena pročelnica za financije Romana Stanić predstavljajući polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna koje je danas usvojeno na sjednici Gradskog vijeća.

Dodala je da Grad do kraja godine očekuje povrat novca po pitanju EU projekata u iznosu od 9,6 milijuna kuna što će značiti i izlazak iz minusa.

Vijeće je usvojilo i polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika Marija Ćaćića koji je referirao o stanju provedbe EU projekata.

– Od 18 projekata do kraja izvještajnog razdoblja ugovoreno je 17, a naknadno je ugovoren i 18. projekt. Sedam projekata ukupne vrijednosti 12,2 milijuna kuna je provedeno, a deset projekata vrijednosti 137 milijuna kuna su u provedbi – izvijestio je Ćaćić.

U svom izvještaju istaknuo je kako je Grad u prvih pola godine podijelio 29 školskih, 25 studentskih i sedam sportskih stipendija.

Danas su usvojena i godišnja izvješća direktora Upravitelja i Čistoće i zelenila kao i direktorice Turističke zajednice grada Knina.

Godišnji izvještaj Komunalnog poduzeća u odsustvu direktora predstavila je djelatnica tog društva Ivana Zelić koja je istaknula da je u prošloj godini Komunalac završio u minusu od 900 tisuća kuna.

Spomenula je da su Komunalno poduzeće ove godine pogodili dodatni problemi budući da su godišnji troškovi električne energije porasli sa 750 tisuća na dva milijuna kuna.

– Radimo na rješavanju problema, a stanje nije kataklizmično. Cijena električne energije bit će odlukom Vlade za Komunalna poduzeća ista kao i za građane, što je bio i moj osobni prijedlog upućen Vladi, a to će pridonijeti rješavanju problema – kazao je gradonačelnik Marijo Ćaćić koji je i jedini član skupštine Komunalnog poduzeća.

Vijećnici oporbe imali su primjedbu da električna energija nije mogla biti razlog minusa u 2021. godini.

Gradsko vijeće usvojilo je danas i izmjene prostornog plana zbog definiranja nove lokacije pročišćivača i rekonstrukcije starog ugostiteljskog objekta na Krčiću.

Izbornik