• Naslovna
  • Društvo
  • Otvoren prvi kninski hackaton; Sutra se za nagradu natječe sedam timova

Otvoren prvi kninski hackaton; Sutra se za nagradu natječe sedam timova


Pozdravnim govorima župana Marka Jelića i gradonačelnika Marija Ćaćića na tvrđavi je večeras započeo prvi kninski hackaton.

Ravnateljica Lokalne razvojne agencije Matice Ivona Grcić Malenica predstavila je “3i” Inkubator i sve prednosti koje pruža poduzetnicima, a Tomislav Rašković održao je zanimljivo predavanje o marketingu, društvenim mrežama i novim trendovima.

Saznali smo tako da će se neki novi hackaton ubuduće možda održati na metaverzumskoj, a ne na stvarnoj kninskoj tvrđavi, upoznali smo se i s velikim marketinškim potencijalima nekih društvenih mreža koje mi iz Generacije X smatramo opskurnima poput Tik Toka, a bila je riječ i o umjetnoj inteligenciji te o robotima kuharima koji zasigurno neće presoliti jelo.

Na hackatonu u Kninu sudjeluje sedam timova s preko 30 sudionika. Prijavljeni timovi dobit će priliku raditi na razvoju i prezentaciji svojih ideja, a najbolje ideje na temu valorizacije kninske baštine osvojit će vrijedne novčane nagrade.

Timovi će sutra u “3i” inkubatoru na svojim idejama raditi cijeli dan, a u 19:45 sati na tvrđavi imat će prezentaciju pred žirijem.

Prije toga, sutra u 19 sati, također na tvrđavi, održat će se panel rasprava na temu valorizacije baštine grada Knina, a jedan od panelista bit će i gradonačelnik Marijo Ćaćić.

Izbornik