• Naslovna
  • Društvo
  • OŠ Dr. Franje Tuđmana uspješno privodi kraju eTwinning projekt Kremenko

OŠ Dr. Franje Tuđmana uspješno privodi kraju eTwinning projekt Kremenko


Tekst i foto: OŠ Dr. Franje Tuđmana

U Osnovnoj školi Doktora Franje Tuđmana u Kninu već se nekoliko godina provode uspješni eTwinning projekti. Ove godine jedan od projekata koji uspješno privodimo kraju jest projekt „Kremenko“ kojeg su provodili učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost „Mladi povjesničari“ pod mentorstvom učiteljice povijesti Dragice Rončević. Sudjelovali su učenici petih i šestih razreda.

Cilj projekta je da učenici kroz istraživanje prošire znanje i spoznaju kontinuitet života u našim prostorima te prepoznaju vrijednosti napretka i promjena kroz dugo vremensko razdoblje.

Ovim projektom učenici su proširili znanje iz nastave povijesti o prapovijesti, odnosno kamenom dobu. Na zabavan i kreativan način suradničkim aktivnostima učenici su stjecali nova znanja. Koristili su nove digitalne alate, upoznali se sa životom pračovjeka, izrađivali logo projekta, jelovnike pračovjeka, modu pračovjeka, špiljsko slikarstvo, arheološke lokalitete na temelju čega su i napravili arheološke dnevnike te kvizove kojima su provjeravali stečeno znanje, itd. U suradničkoj aktivnosti ,,Kremenkov glas iz prošlosti“ izrađivali su kreativne čestitke koje su slali projektnim partnerima, ali i primili čestitke od njih. Odrađeno je nekoliko videokonferencija partnera učitelja, ali i videokonferencija učenika u kojoj se predstavljala aktivnost „Arheološki dnevnik“.

Za obilježavanje eTwinning dana i Dana Europe dovršen je Kremenko eTwinning kutak, učenici su izradili i ispunjavali kviz o EU, te je dogovorena diseminacija projekta, između ostalog i mlađim razredima u školi. A za kraj su i odigrali „Pračovječe ne ljuti se!“.

U projektu su sudjelovale škole iz Hrvatske, Srbije i Turske.

Velike pohvale učenicima koji su sudjelovali aktivno u projektu: Lana Vukmirović, Petra Vucelja, Noa Jurešić, Noa Pandža, Gloria Karlović, Antonio Vujičević, Nika Radić, Andrea Amanović, Ante Rozga, Katja Nakić, Dora Brčina, Iva Jurić Šimunović, Lucia Grebenar, Lea Burnać, Maria Jelić, Goga Marija Jejina, Tea Simić, Ana Novak i Iva Miočević.

Izbornik