• Naslovna
  • Kultura
  • Foto – Prvi nastup benda „In the Zone“: Kninske rokerice rasturile

Foto – Prvi nastup benda „In the Zone“: Kninske rokerice rasturile


Nakon bendova Max Paine i Flatus koji su svirali u prvoj dekadi 21. stoljeća, stigao nam je i treći kninski ženski bend – In the Zone koji je sinoć u A3 imao debitantski nastup.

Malo sam strepio kako će proći ovaj koncert jer se na prvim nastupima, zbog prevelike treme i nedostatka uvježbanosti i sviračkog iskustva, događaju ispadanja iz ritma, ispadanja iz intonacije pa čak i potpuni „raspadi sistema“, kada bend jednostavno prestane svirati.

Ništa od toga nije se dogodilo učenicama 2. razreda srednje, talentiranim rokericama iz In the Zone. Odsvirale su i otpjevale bez greške, samouvjereno, energično, suvereno.

Pjevačica Tamara koja uz visoki raspon glasa i odličan frontmenski gard nije niti jednom ozbiljnije ispala iz intonacije, gitaristica Anđela koja je nizala rifove bez najmanjeg kolebanja, basistica Karla koja je tako ležerno, a ritmički perfektno „odvozila“ bas dionice i koja je na kraju na poziv benda Bang Bang s njima odsvirala jednu stvar, naravno, bez greške.

Bubnjarku Gabrijelu sam namjerno ostavio za kraj jer ima nesvakidašnji talent. Pravo je čudo da netko tako dobro svira sa samo pet mjeseci sviračkog staža. Ako nastavi svirati bubnjeve, moći će birati u kojem će bendu svirati. Ne samo u Hrvatskoj.

Mora se spomenuti i da su cure odabrale odlične pjesme za svoju prvu svirku, od manje komercijalnih poput Nirvane i Artic Monkeys do mainstreama poput Bryana Adamsa i Katy Perry.

Publika je sve to prepoznala i uživala i na kraju dala bendu ogromnu podršku.

Prelijepo je sinoć bilo vidjeti i roditelje članica benda, koliko su ponosni i koliko su uživali u koncertu.

A prelijepo je i da urbana rock kultura nastavlja živjeti u Kninu među mladima.

Ne smijemo na kraju zaboraviti spomenuti udrugu Atribut na čijoj glazbenoj radionici je bend formiran, zatim Mariju Zvijerac koja je s bendom radila na probama, pa Antu Jelića koji je odradio gitarske edukacije te Petra Ramljaka koji je radio bubnjarske edukacije.

I. Š.

Foto: Mićo Samardžija

Izbornik