• Naslovna
  • Politika
  • HDZ-ovi vijećnici i Mostovac napustili sjednicu koja je zbog nedostatka kvoruma prekinuta; Gradonačelnik Ćaćić: Neozbiljni su i indolentni

HDZ-ovi vijećnici i Mostovac napustili sjednicu koja je zbog nedostatka kvoruma prekinuta; Gradonačelnik Ćaćić: Neozbiljni su i indolentni


HDZ-ovi gradski vijećnici i vijećnik Mosta Tomislav Čolak napustili su danas sjednicu Gradskog vijeća nezadovoljni odgovorom Odbora za statut i poslovnik, a vezano za tumačenje tko ima pravo zatražiti stanku na sjednici.

Naime, stanku je na pretprošloj sjednici zatražio gradonačelnik Marijo Ćaćić, a HDZ i Most smatraju da je to kršenje poslovnika.

Odlaskom ovih vijećnika, Gradsko vijeće nije moglo nastaviti s radom jer nije imalo kvorum.

Za kvorum im je nedostajao jedan vijećnik, a budući da je danas iz redova Nezavsne liste nedostajao upravo jedan vijećnik (Marko Vujasinović), na ponovljenoj sjednici za sedam dana kvoruma bi trebalo biti, čak i ako je vijećnici HDZ-a i Mosta napuste.

Nakon sjednice izjavu za novinare dao je gradonačelnik Marijo Ćaćić.

– Ovo je dokaz koliko su vijećnici koji su napustili sjednicu indolentni i neozbiljni. U trenutku kada imamo važne točke dnevnog reda, oni napuštaju sjednicu i pokazuju koliko su odgovorni prema građanima ovog grada – kazao je gradonačelnik.

I. Š.

Izbornik