• Naslovna
  • Društvo
  • Zidne novine u Kninu među dobitnicima nagrade SozialMarie za društvene inovacije

Zidne novine u Kninu među dobitnicima nagrade SozialMarie za društvene inovacije


Projekt “Zidne novine u Kninu” kojega od 2019. godine provode udruga Porta iz Knina, Otvoreni likovni pogon iz Zagreba, kninska Srednja škola Lovre Montija i Narodna knjižnica – Knin izabran je među 12 dobitnika nagrade SozialMarie u kategoriji od 2.000 eura te je među 15 nagrađenih projekata odabranih između 275 prijavljenih iz Austrije, Češke, Slovačke, Hrvatske i Slovenije.

Dobitnici nagrada proglašeni su na online ceremoniji u nedjelju 1. svibnja. U obrazloženju nagrade organizator je napisao:

“Zidne novine u Kninu” pišu svježu i inspirativnu lekciju iz povijesti pisanu odozdo nagore. Projekt otvara prostor za zajedničko kulturno sjećanje utemeljeno na ljudskim pričama o svakodnevici – isprepliće priče članova zajednice koji najednom vide sve ono što ih veže, namjesto svega onog što im drugi govore da ih dijeli. Osim toga, projekt oživljava sad već povijesni medij analogne fotografije koji pripadnike različitih generacija povezuje u jednom javnom prostoru.”, stoji u obrazloženju nagrade.

Izbornik