• Naslovna
  • Rad gradske uprave
  • Gradsko vijeće usvojilo izmjene GUP-a: U Marićima se gradi austrijski trgovački centar koji će zaposliti 100 do 150 ljudi

Gradsko vijeće usvojilo izmjene GUP-a: U Marićima se gradi austrijski trgovački centar koji će zaposliti 100 do 150 ljudi


Gradsko vijeće usvojilo je danas izmjene i dopune GUP-a grada Knina koje za cilj imaju pokretanje gospodarske aktivnosti i otvaranje novih radnih mjesta.

Ovim izmjenama realizirat će se gospodarski projekti poput izgradnje prodajnog centra u Marićima veličine osam do deset tisuća četvornih metara kojega će otvoriti austrijski investitor, a u kojem će posao naći 100 do 150 ljudi, izvijestio je gradonačelnik Marijo Ćaćić. Dodao je kako će se ovim izmjenama generalnog urbanističkog plana omogućiti i širenje tvornice DIV u Poslovnoj zoni Bare, ali i gradnja vatrogasnog doma na Vedrom polju.

Vijeće je usvojilo i odluku o davanju na upravljanje novom nekretninom na Marunuši – Lokalnoj razvojnoj agenciji Matici koja će objekt dati na koncesijsko odobrenje za obavljanje ugostiteljske djelatnosti lokalnim poduzetnicima i OPG-ovima.

Gradski parlament usvojio je i izvješće gradonačelnika za drugu polovicu prošle godine.

U podužem izvještaju gradonačelnik Ćaćić je između ostaloga naveo 17 prijavljenih projekata vrijednih 152 milijuna kuna, 15 odobrenih projekata vrijednih 126 milijuna kuna i sedam završenih projekata vrijednih 13 milijuna kuna.

Od ostalih aktivnosti u drugoj polovici prošle godine izdvajamo izradu urbanističkog plana uređenja “Ex vojarne Krka” u blizini Sastavaka. To je preduvjet za Knin posebno važnog plana da se kod Sastavaka otvori ulaz u Nacionalni park Krka.

U vijećničkim pitanjima Goran Mrnjavac iz HDZ-a je pitao kada će se urediti prostor između Gospine crkve, nove stambene zgrade na Senjaku i Pučkog otvorenog učilišta.

Gradonačelnik Ćaćić je odgovorio kako će se najprije raspisati natječaj za idejni projekt. Nakon toga će se raspisati natječaj za projektanta te tražiti europska sredstva za financiranje projekta. Uređenje prostora, odnosno trga, prema prvim procjenama koštalo bi 10 milijuna kuna.

I. Š.

Izbornik