• Naslovna
  • Kultura
  • Bogata Noć knjige u Kninu: Predstavljanje opusa Jurice Pavičića, koncert Aklee Neon i ženskog benda Sound Doulas, kazališna predstava Kate koju znate, izložba Fotokluba Knin

Bogata Noć knjige u Kninu: Predstavljanje opusa Jurice Pavičića, koncert Aklee Neon i ženskog benda Sound Doulas, kazališna predstava Kate koju znate, izložba Fotokluba Knin


Narodna knjižnica – Knin organizira u našem gradu u petak, 22. travnja bogati program u povodu manifestacije Noć knjige.

Najprije će u dvorani Studentskog doma Fra Luje Maruna u 11 sati kazališnu predstavu za djecu održati popularna Kate koju znate. Kate sa svojim teatrom oživljava priče za mališane od tri do deset godina kroz pjesmu, ples, lutke i rekvizite te im na svoj poseban način donosi magiju i zabavu.

U 18 sati u prostoru knjižnice bit će otvorena izložba fotografija Fotokluba Knin. Tema izložbe za koju su se članice i članovi kninskog fotokluba posebno pripremili je, naravno – knjiga.

U 19 sati dio svog opusa predstavit će jedan od najcjenjenijih suvremenih hrvatskih književnika Jurica Pavičić. Pavičić će predstaviti svoje zadnje tri knjige, a to su Crvena voda, Knjiga o jugu i Prometejev sin. Moderator na predstavljanju bit će Dragan Gligora, a ovaj književni susret održat će se u prostoru knjižnice.

U 21 sat Noć knjige u Kninu završava koncertom Aklee Neon i njenog pratećeg benda koji će se održati u A3. Ova glazbena vila rime i beata promovirat će svoj album prvijenac “Dođi na joji”, a pratit će je ženski bend Sound Doulas.

Osim navedenih događanja, knjižnica će 22. travnja omogućiti svojim korisnicima da vrate knjige bez plaćanja zakasnine.

Cilj ove manifestacije je ukazati na čaroliju stvaranja i radost čitanja knjiga te poticati kulturu čitanja kao civilizacijski doseg. Noć knjige se održava u povodu Svjetskoga dana knjige i Dana hrvatske knjige.

Organizator je Narodna knjižnica – Knin, a suorganizatori su Veleučilište Marka Marulića, Fotoklub Knin i udruga Atribut.

Plakat: Mićo Samardžija

Izbornik