Upravitelj u 2013. godini dobio sedam, a izgubio jednu zgradu


12. 05. 2013 014Upravitelj – Knin d. o. o., tvrtka za upravljanje i održavanje zgrada te upravljanje tržnicama na malo u 2013. godini je sklopila sedam novih ugovora o upravljanju stambenim zgradama dok je jedna stambena zgrada prešla drugom upravitelju, stoji u godišnjem izvješću ove kninske tvrtke koja trenutačno upravlja sa 1142 privatna stana te 617 stanova u vlasništvu države.

U istom izvješću piše kako je ta tvrtka u 2013. godini iznajmila dva poslovna prostora dok su dva ugovora o zakupu poslovnih prostora raskinuta, a navedeni su i neki problemi u poslovanju.

– Postoji problem s iznajmljivanjem poslovnih prostora smještenih u podrumu zgrada te ih je većina godinama prazna pa ćemo taj problem u idućoj godini pokušati riješiti smanjivanjem početnih cijena zakupnine i na taj način pokušati privući potencijalne zakupce. Prihodi od zakupa poslovnih prostora i bankova su nešto manji u odnosu na prethodnu godinu te postoji problem naplate od zakupaca koji pokušavamo riješiti slanjem opomena, a u slučaju ogluhe na opomenu, onda i drugim zakonskim mjerama. Važno je istaknuti kako je u rujnu putem natječaja stara tržnica dana u zakup društvu Jana i Ante d.o.o. iz Šibenika te se nadamo da će se što prije staviti u funkciju kako bi se oživio i donji dio našeg grada. Iz izvješća o financijskom poslovanju vidljivo je da je društvo na žalost ovu godinu završilo s gubitkom zbog isplate otpremnine bivšem direktoru, ali unatoč svemu trudimo se sve svoje obveze izvršavati uredno i na vrijeme te se nadamo što uspješnijem poslovanju u idućoj godini – piše u izvješću tvrtke Upravitelj.

Upravitelj se u veljači prošle godine prijavio i na natječaj za dodjelu koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova na području grada Knina, ali istu nije dobio.

– Zbog toga najviše žalimo jer bi obavljanjem dodatne djelatnosti društvo ostvarilo dodatne prihode, a smatramo i da bi naši građani bili zadovoljniji jer smo do sada imali puno prigovora na rad sadašnjeg koncesionara MG obrta Brodarica – stoji u izvješću Upravitelja kojega potpisuje direktor te tvrtke Ivica Deronja.

Izbornik