• Naslovna
  • Kultura
  • Knjižnica: U ponedjeljak gostuje nagrađivani putopisac Nikola Horvat, a u četvrtak popularna spisateljica Natalija Princi

Knjižnica: U ponedjeljak gostuje nagrađivani putopisac Nikola Horvat, a u četvrtak popularna spisateljica Natalija Princi


Nikola Horvat- Tesla, putopisac, avanturist, nagrađivani dokumentarist i motivacijski govornik po prvi puta predstavit će se kninskoj publici u ponedjeljak u prostoru Narodne knjižnice Knin s početkom u 19 sati.

Predavanje Colorado Trail – 800 km po najljepšoj američkoj stazi podrazumijeva 50 minuta uzbudljive priče popraćene fotografijama, te 25 minuta filma.

Nikola je hodao 35 dana divljinom Colorada te snimao film posve sam. Osim samih detalja s ove avanture predavanje će biti prožeto i sitnicama o izazovu snimanja filma na kojem je glavni protagonist režiser, snimatelj, pilot drona i autor naracije. Film “Why do I hike” osvojio je nekoliko nagrada na domaćim i stranim festivalima.

U četvrtak u 19 sati u knjižnici gostuje popularna spisateljica Natalija Princi koja će Kninjanima predstaviti dvije svoje uspješnice, knjige Osmi grijeh – posluh i Arduba – dokaz iz tišine.

Natalija Princi u knjizi Osmi grijeh – posluh provokativno i strastveno brani originalnu i smjelu pretpostavku o posluhu kao grijehu na koji pristajemo odričući se vlastite slobode mišljenja.

U neobičnoj knjizi Arduba – dokaz iz tišine narator je drugi rimski car Tiberije, prokleta duša koja je zbog svojih zločinstava nad Delmatima osuđena na neumiranje. Radi njegovog neočekivanog svjedočanstva mi saznajemo gdje se zapravo nalaze mitski gradovi Arduba, Splonun, Raetinium i Andetrij, a u cijeloj priči mjesto je našao i Knin.

Natalija Princi tri je puta gostovala u kultnoj emisiji Krešimira Mišaka “Na rubu znanosti”. Školovana je u Italiji, a živi i radi u Splitu.

Izbornik