• Naslovna
  • Društvo
  • U novoj godini započinju radovi na obnovi stambenih i poslovnih objekata i skala u staroj gradskoj jezgri

U novoj godini započinju radovi na obnovi stambenih i poslovnih objekata i skala u staroj gradskoj jezgri


Danas je kninski gradonačelnik Marijo Ćaćić s izvođačima radova potpisao ugovore o izvođenju radova na obnovi stambenih i stambeno-poslovnih objekata te na uređenju pješačkih ulica i skala u staroj gradskoj jezgri.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 11 milijuna kuna od čega se 7,2 milijuna odnose na obnovu i uređenje stambenih i stambeno-poslovnih objekata u staroj gradskoj jezgri, a 3,8 milijuna na uređenje skala i ulica koje vode od stare gradske jezgre prema kninskoj tvrđavi.

Izvođač radova na obnovi stambenih i stambeno-poslovnih objekata je tvrtka Crivac d.o.o. iz Solina dok će radove na uređenju skala i ulica izvoditi Kameni zid d.o.o. iz Drniša.

Rok za završetak radova je devet mjeseci te će tako do kraja rujna 2022. godine biti obnovljena tri stambena i stambeno-poslovna objekta u kojima će se urediti 4 poslovna prostora i 7 stanova. Osim stambenih i poslovnih objekata, u staroj gradskoj jezgri će se urediti i pješačke ulice i skale u Kumičićevoj i Kvaternikovoj ulici, na njihovom spoju i prolazu između Svačićeve i Jelačićeve ulice, s pratećom infrastrukturom (kanalizacija, vodovod i javna rasvjeta), urbanom opremom i turističkom signalizacijom.

Radovi se izvode u sklopu projekta “Obnova, uređenje i valorizacija prostora stare tržnice, poslovnih i stambenih prostora i infrastrukture u staroj gradskoj jezgri” kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Uz navedene radove kroz projekt će se još obnoviti i urediti stara gradska tržnica i još jedan stambeno-poslovni objekt s četiri stana i tri poslovna prostora. Javna nabava ovih radova je u tijeku.

Namjera svih zahvata u staroj gradskoj jezgri je urediti je kao urbanu zonu koja će privlačiti male obrtnike i poduzetnike, lokalno stanovništvo, a i posjetitelje organizacijom raznih kulturnih i zabavnih sadržaja, kao i raznolikom ponudom lokalnih proizvoda i usluga u tom dijelu grada, kažu u Gradu.

Ukupna vrijednost projekta je 20,5 milijuna kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj financirat će se 85% ovog iznosa, odnosno 17,4 milijuna. Projekt se provodi u partnerstvu s JU LRA Matica. Ovaj projekt jedan je od 20 projekata koji se provode u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina.

I. Š.

Izbornik