• Naslovna
  • Društvo
  • Ekološka udruga Krka uputila županiji zahtjev za izmjene Prostornog plana i brisanje HE Krčić iz plana

Ekološka udruga Krka uputila županiji zahtjev za izmjene Prostornog plana i brisanje HE Krčić iz plana


IMG_0643Ekološka udruga Krka uputila je Šibensko-kninskoj županiji zahtjev za izmjene Prostornog plana županije odnosno za brisanjem namjene gradnje HE Krčić.

– Zahtijevamo da se sporni prostorni plan stavi van snage te da predstavničko tijelo donese novi prostorni plan, koji isključuje bilo kakvu mogućnost gradnje HE na Krčiću.

Tražimo da se navedeni plan korigira brisanjem namjene izgradnje HE Krčić na području grada Knina. Napominjemo da je spomenuti HE Krčić ucrtan u prostorne planove bez znanja većine stanovnika i vlasnika nekretnina naših naselja. Osim ovog zahtjeva za izmjenu prostornih planova poslužit ćemo se i svim drugim raspoloživim zakonskim sredstvima za sprečavanje realizacije ovog, za nas potpuno neprihvatljivog projekta.

Krčić je važan krajobraz i dio projekta “Natura 2000″, najveće koordinirane mreže područja očuvanja prirode u svijetu u koju je, ulaskom u EU, uključena i Hrvatska sa svojom biološkom i krajobraznom raznolikošću. Smatramo da je projekt ima izuzetno opasan utjecaj na krhki krški krajolik, podzemne vodotokove i zalihe pitke vode, rijeku Krčić, ali i Krku, moguću ugrozu nacionalnog parka i čitavog ekosustava, ali i da je ekonomski neisplativ – stoji između ostaloga u zahtjevu Ekološke udruge Krka kojega možete preuzeti ovdje

Izbornik