• Naslovna
  • Kultura
  • “Putovanje u Međuzemlje”: Kristić u knjižnici predstavio svoja putovanja Iranom, Indijom, Mianmarom, Nepalom…

“Putovanje u Međuzemlje”: Kristić u knjižnici predstavio svoja putovanja Iranom, Indijom, Mianmarom, Nepalom…


Kad već sami nemamo vremena ili hrabrosti odlučiti se na daleki put po svijetu, uvijek je lijepo pročitati putopis. Još je bolje kad ti, prije samog čitanja, autor na multimedijalni način predstavi putopis i svoje putovanje.

Tako je sinoć u Narodnoj knjižnici Knin svoj putopis “Putovanje u Međuzemlje” predstavio svjetski putnik Tomica Kristić. Ovaj putopis je zapravo samo prvi dio trilogije u kojoj Kristić opisuje svoje gotovo trogodišnje putovanje autostopom do Novog Zelanda prešavši 25 država i tri kontinenta.

Doznali smo tako kako je bilo na Himalaji, kako je bilo družiti se s budističkim redovnicima i kako je u Indiji upoznao svoju sadašnju suprugu. Doznali smo i dojmove iz Irana koji su jako slični onima Hrvoja Rupčića koji je nedavno bio gost kninske knjižnice.

– Imao sam predrasude o Iranu zbog medija i mogu vam reći da je sve ono što mediji pišu o Iranu kao opasnoj zemlji – laž – kazao je Kristić.

Kninska knjižnica će do kraja ove godine ugostiti još dvoje putopisaca, 15. listopada Jasena Boku, a 16. studenoga Gorana Blaževića.

I. Š.

Izbornik