• Naslovna
  • Društvo
  • Na kninskom Veleučilištu započela nova akademska godina; Upisalo se skoro 100 studenata

Na kninskom Veleučilištu započela nova akademska godina; Upisalo se skoro 100 studenata


Na kninskom Veleučilištu Marka Marulića danas je započela nova akademska godina, a tim povodom održana je i svečanost. Na sve studije upisalo se 96 studenata, no upisi još traju, izvijestio je HRT Radio Knin.

Govoreći na današnjoj svečanosti, dekanica Lovorka Blažević naglasila je kako je Veleučilište opremljeno modernim labaratorijima, učionicama, informatičkom te video konferencijskom dvoranom, a studentima poručila da iskoriste sve te resurse i budu kotačić koji će pomoći da se Veleučilište nastavi razvijati u respektabilnu ustanovu visokog obrazovanja.

U ime kninskoga gradonačelnika, studente je pozdravila zamjenica Kristina Perić, poručivši im kako će Veleučilište idućih nekoliko godina biti njihov dom te dodala da moraju biti ustrajni i nikad ne odustati.

Grad je, kao i svake godine, za najbolje studente osigurao prijenosna računala. Ove godine su ih dobili Ilijana Kalat, Petra Vučemilović Vranić, Olja Đilas i Darko Gambiroža.

Svečanosti je nazočio i zamjenik Šibensko kninskog župana Ognjen Vukmirović koji je rekao da će županija i dalje pomagati ovu visokoškolsku ustanovu.

Upisi na kninsko Veleučilište još nisu završeni, osobito na Specijalistički studij koji će trajati još u ponedjeljak i utorak. Trenutačno je upisano njih 96.

Izvor: HRT Radio Knin

Izbornik