• Naslovna
  • Kultura
  • U petak u A3 voćnjaku koncert vrhunskih jazz glazbenika Melite Lovričević i Marija Igreca

U petak u A3 voćnjaku koncert vrhunskih jazz glazbenika Melite Lovričević i Marija Igreca


U petak će se u A3 voćnjaku s početkom u 20 sati održati koncert vrhunskih jazz glazbenika, Melite Lovričević i Marija Igreca.

Ulaznice su u pretprodaji u A3 svakim danom iza 15 sati po cijeni od 20 kuna.

Vokalistica i glazbenica Melita Lovričević na sebe je prvi put javno privukla pozornost kao finalistica “Mladih nada jazza”, platforme jazz.hr festivala. Svoju edukaciju je započela u “Glazbenom Učilištu Elly Bašić”, prvo svirajući flautu pod Olgicom Pavičić a zatim klavir uz mentorstvo profesorice Minje Kolak.

Nastupa na brojnim jazz i glazbenim festivalima i ciklusima u Hrvatskoj i inozemstvu i surađuje s brojnim big bandovima i orkestrima kao i domaćim i inozemnim jazz glazbenicima.

Mario Igrec je dugi niz godina radio u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu kao profesor gitare i pročelnik Jazz odjela. Stalni je član Cubisma i nekoliko jazz bandova, surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom i Orkestrom HRT-a i nastupa na brojnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

S grupom Cubismo osvojio je 20 diskografskih nagrada Porin, među kojima tri osobno i to jednu za aranžman i dvije za jazz kompoziciju.

Poslušajte kako zvuči ovaj jazz duo na na ovom linku

I. Š.

Izbornik