Kreće projekt Muzej za djecu; Prijavite se


Obrazovno-kulturna udruga Porta u partnerstvu s Kninskim muzejom kroz projekt „Muzej za djecu“ organizira likovne radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Projekt se provodi treću godinu zaredom, a za cilj ima razvijanje svijesti djece i mladih o važnosti kulture i umjetnosti. Kroz razgovor i praktičan rad djeca se upoznaju s muzejskom djelatnošću, s poviješću umjetnosti te se kod djece potiče razvoj likovnosti i kreativnosti.

Tema ovogodišnjih radionica bit će motivi u likovnoj umjetnosti. Nakon uvodnog izlaganja i razgovora sa stručnom osobom, djeca će kroz samostalan rad primjeniti usvojeno znanje u praksi.

Voditeljica radionica bit će Aleksanda Sinobad, dipl. povijesničarka umjetnosti. Radionice počinju 1. lipnja 2021. godine i trajat će 6 mjeseci. Održavat će se jednom tjedno u prostoru Kninskog muzeja ili na platou ispred upravne zgrade muzeja. Po završetku projekta bit će održana izložba radova nastalih na radionicama.
Projekt financiraju Grad Knin, Šibensko-kninska županija i Ministarstvo kulture i medija RH.

Pohađanje radionica je besplatno, a broj polaznika ograničen. Za prijave na radionice i/ili više informacija možete se javiti na broj mobitela: 091 902 8520 ili putem maila: udrugaporta@yahoo.com.

Radionice će se organizirati prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezano za epidemiološke mjere. Na ulazu za djecu bit će osigurani dezinficijensi za ruke. Ukoliko je dijete ili član obitelji prehlađen ili ima povišenu tjelesnu temperaturu, molimo roditelje da dijete ne dovode na radionice.

Izbornik