• Naslovna
  • Politika
  • Lokalni izbori 2013: Reakcije kandidata koji su ušli u drugi krug

Lokalni izbori 2013: Reakcije kandidata koji su ušli u drugi krug


Lokalni izbori 02Kandidatkinja HDZ-a za kninsku gradonačelnicu Josipa Rimac dobila je 49,89 posto glasova, a kandidat grupe birača za gradonačelnika Knina Dario Šimić 29,41 posto glasova na jučer održanim lokalnim izborima. Njih dvoje će se opet sučeliti u drugom krugu izbora.

Kandidatkinja HDZ-a zadovoljna je izbornim rezultatima u prvom krugu.

– S obzirom da je bilo sedam kandidata što je znatno više od prosjeka u drugim gradovima, glasovi su se raspršili tako da je 49 posto osvojenih glasova izvanredan uspjeh. O drugom krugu ne razmišljam puno, jer imam dosta posla kojeg treba obaviti, ali naravno da očekujem pobjedu. Posebno me raduje uspjeh HDZ-a u izborima za Gradsko vijeće gdje smo osvojili jedan mandat više nego na prošlim izborima – izjavila je Josipa Rimac.

Njezin protukandidat u drugom krugu, kandidat grupe građana Dario Šimić izjavio je da će na izborima za dva tjedna rezultat biti „knap“ te očekuje pobjedu.

– Očekujemo knap u drugom krugu, ali dovoljno za pobijediti. SDP koji me je podupro nikad nije imao vijećnika u proteklih 12 godina i to je isto snažan uspjeh. Žalosno je što mi se blokirao medijski prostor svugdje. Kada izbace neku laž u 5 do 12 i ne daju vam da odgovorite, to je izniman uspjeh. Ja se nadam da ćemo uspjeti skinuti Josipu Rimac koja je u prvom krugu išla na sve ili ništa i ispucala se, a mi imamo još arsenala – izjavio je za Radio Knin Dario Šimić.

Drugi krug izbora za kninskog gradonačelnika održat će se 2. lipnja.

Kninjani će u drugom krugu birati i župana i to između Gorana Pauka (HDZ, HSS, HSP AS i HČSP) koji je u prvom krugu osvojio 46,59 posto glasova i Anite Bare (SDP, HNS, HSLS i HSU) koja je osvojila 31,41 posto glasova.

Izbornik