• Naslovna
  • Društvo
  • Kreće humanitarna biciklistička utrka Adriatic Tour za Udrugu Sveti Bartolomej

Kreće humanitarna biciklistička utrka Adriatic Tour za Udrugu Sveti Bartolomej


Od 13. svibnja kreće Humanitarna biciklistička tura za djecu i mlade s teškoćama u razvoju, korisnike udruge Sveti Bartolomej. Utrka naziva „Od Savudrije do Prevlake“ duga je tisuću kilometara i trajat će 20 dana.

Biciklisti humanitarci Tomislav, Stipe i Ivan krenut će od najzapadnije točke Hrvatske iz Savudrijske vale, a cilj im je najjužnija točka naše zemlje Rt Oštra na Prevlaci. Biciklirat će niz Istru, uz Istru, Kvarnerom i Hrvatskim primorjem, ispod Velebita i Dalmacijom do Prevlake. I sve to uz obalu Jadranskog mora.

Sve to radit će za Udrugu osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej i njene najmlađe korisnike, a konačni cilj je uređenje Zabavno Edukacijsko Rehabilitacijskog Parka (ZERP) oko Poludnevnog boravka za djecu, mlade i odrasle. To će uključivati izgradnju zabavnih i rekreativnih sadržaja, uređenje bazena i vrta kao i sadnju stabala.

Kako vi možete pomoći? Pratite ambasadore Svetog Bartolomeja na njihovu putu, budite im podrška i ako ste u mogućnosti uplatite sredstava na račun udruge.

Evo i podataka za uplatu:

Udruga osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ Knin
IBAN:56 2407 0001 5003 2724 2 – OTP banka
Svrha uplate – Adriatic tour za Svetog Bartolomeja
Poziv na broj – datum uplate

I. Š.

Izbornik