Potpisan ugovor za uređenje Marunuše vrijedan 6,4 milijuna kuna


Grad Knin i tvrtka Igana sklopili su danas ugovor o izvođenju radova na izgradnji javne rasvjete duž staze uz Krku i uređenju sportsko-rekreacijske zone Marunuša.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 6,4 milijuna kuna, projekt je sufinanciran od strane Europske unije, a radovi će biti završeni u travnju iduće godine.

– Nakon projekta uređenja nove šetnice do Krčića koji je završen i projekta uređenja Cesarićeve obale za koji je ugovor potpisan prošlog mjeseca, uređenje Marunuše i postavljanje javne rasvjete uz Krku završni je projekt koji se tiče Krke, a cilj je svih približiti tu rijeku građanima Knina, ali i posjetiteljima našeg grada – kazao je prigodom potpisivanja ugovora dogradonačelnik Marijo Ćaćić.

Ukupna vrijednost sva tri projekta vezana uz Krku je preko 22 milijuna kuna.

Projektom uređenja Marunuše uredit će se zona za sportske aktivnosti i rekreaciju te organizaciju glazbenih i drugih događanja. Radovi će obuhvatiti izgradnju ugostiteljskog objekta na mjestu ruševne zgrade nekadašnje streljane, izgradnju pozornice i gledališta, uređenje pješačke staze, proširenje vježbališta i postavljanje sprava prilagođenih osobama smanjene pokretljivosti. Prevdiđeno je i hortikulturno uređenje, postavljane urbane opreme te izgradnja javne rasvjete duž 900 metara pješačke staze uz Krku.

Ukupna vrijednost svih projekata iz Intervencijskog plana koji su trenutno u provedbi je oko 66 milijuna kuna.

I. Š.

Izbornik