• Naslovna
  • Kultura
  • Noć knjige: Predstavljena zbirka igrokaza “Sunce, vrati se!”

Noć knjige: Predstavljena zbirka igrokaza “Sunce, vrati se!”


Danas je u dvorani Studentskog doma predstavljena zbirka igrokaza “Sunce, vrati se!” autorica Ljerke Teskere i Tatjane Grgić i to kao dio programa Noći knjige kojega je organizirala Narodna knjižnica Knin.

Građani su putem facebook stranice knjižnice mogli pratiti cijelu promociju koja je bila vrlo sadržajna. Knjigu su osim autorice Ljerke Teskere predstavili v.d. ravnateljica knjižnice Ivana Bračanov i književnik Ante Nadomir Tadić Šutra te, na poseban način, djeca predškolskog i školskog uzrasta koja su izvela nekoliko igrokaza iz same zbirke. Program je vodila djelatnica knjižnice Ana Šimić Sunko.

Knjiga u izdanju splitske Naklade Bošković predstavlja zbirku od 38 igrokaza od kojih su 24 na hrvatskom i 14 na engleskom jeziku, a namijenjena je djeci vrtićkog i mlađeg školskog uzrasta. Igrokazi su raznoliki, praktični i jednostavni za izvođenje, a svojom tematikom obuhvaćaju cijelu pedagošku godinu.

Jedna od autorica je Ljerka Teskera iz Knina, inače odgojiteljica u Dječjem vrtiću Cvrčak, a druga Tatjana Grgić iz Ploča koja je radila kao odgojiteljica u Ustanovi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi Majčino selo u Međugorju.

I. Š.

Izbornik