• Naslovna
  • Rad gradske uprave
  • Sjednica Gradskog vijeća: Rasprave o bolnici, Orašnici te zaposlenicima Grada koji rade samo kad im se uruči radni nalog

Sjednica Gradskog vijeća: Rasprave o bolnici, Orašnici te zaposlenicima Grada koji rade samo kad im se uruči radni nalog


grbNajzanimljivija točka dnevnog reda današnje sjednice kninskog Gradskog vijeća bila su vijećnička pitanja koja su rezultirala zanimljivim odgovorima koji će zasigurno zanimati kninsku javnost.

Tako je vijećnik SDP-a Mirko Antunović prozvao čelnike Grada za mobbing djelatnika gradske uprave.

– Radi se o sudbini većeg broja ljudi koji me gotovo svakodnevno kontaktiraju i svjedoče o neviđenom mobingu i prijetnjama – kazao je Antunović.

Na te je optužbe reagirala gradonačelnica Josipa Rimac ustvrdivši da je zapravo ona žrtva mobbinga.

– Ako itko trpi mobbing i zlostavljanje , onda ga trpimo ja i građani jer neki zaposlenici koji su nezadovoljni koeficijentima i rasporedom ne izvršavaju svoje radne zadatke već za njih traže radne naloge. A kad za svaku sitnicu trebaš izdati radni nalog, gubi se dragocjeno vrijeme. Ukoliko nadzor Upravne inspekcije kaže da pojedine akte moramo ispraviti, to ću učiniti i ukoliko kaže da smo nešto prekršili, ispričat ću se. No, ako se utvrdi da sam sve radila po zakonu, a neki se nezadovoljni zaposlenici i dalje budu ovako ponašali, napravit ću još jednu sistematizaciju radnih mjesta, proglasiti ih viškom i poslati ih na burzu rada – poručila je gradonačelnica.

Vijećnika Roberta Marića iz HDZ-a zanimala je budućnost kninske bolnice.

– Dugo smo se borili za vraćanje samostalne kninske bolnice i u tome uspjeli 2008. godine. No ministarstvo sada donosi odluku o funkcionalnom spajanju sa šibenskom bolnicom. U razgovoru sa zaposlenicima čula sam da će to spajanje naštetiti i liječnicima u Kninu i pacijentima koji će na pretrage opet morati u Šibenik. Kao Grad smo uputili pismo ministru Ostojiću u kojem argumentirano tražimo da kninska bolnica ostane samostalna – kazala je Rimac koja je odgovorila i na pitanje zašto je bolnica išla u sanaciju.

– Bolnica je išla u sanaciju zbog 4 milijuna kuna duga nastalog jer je ministarstvo bolnici stalno smanjivalo limit. Ali nakon što je postavljena sanacijska upraviteljica dug je narastao na 11 milijuna. Pa sad zaključite kako je tko vodio bolnicu – odgovorila je gradonačelnica.

Vijećnika Marka Jelića zanimalo je stanje u vezi zagađenja Orašnice.

– Cilj IPA projekta je zaštita rijeke Krke što će se izgradnjom pročišćivača u potpunosti i realizirati. Na žalost, ovlasti Grada su male, a svim vodotokovima upravljaju Hrvatske vode. Upravo su Hrvatske vode odgovorne što još nemamo uređaj za pročišćavanje, jer još nisu raspisali natječaj za odabir izvođača radova na izgradnji pročišćivača. Dok god uređaj ne bude izgrađen, otpadne vode će istjecati u lagune. Moram dodati i da su tri najveća zagađivača kninskih voda DIV, HŽ-ova Vuča vlakova i bolnica. Bolnica je napravila svoj uređaj za pročišćavanje, HŽ nije napravio ništa, a DIV se obvezao izgraditi uređaj na novom pogonu ali to još nisu napravili. Tu opet trebaju reagirati Hrvatske vode i tražiti od HŽ-a i DIV-a da izgrade svoje uređaje za pročišćavanje – izvijestila je Josipa Rimac koja je odgovarala i na pitanje o zagađenom zemljištu PZ Orlovače.

– Grad se žalio na presudu i ona je na reviziji na Vrhovnom sudu. Također, Grad je postupio po presudi i napravili smo što nam je presuda nalagala, no Hrvatske vode su zadužene za poštivanje rokova izgradnje pročišćivača s čime će se presuda u potpunosti ispoštovati. Što se tiče teških metala, zatražili smo analizu. Ukoliko se metali nalaze u našoj mreži, treba ispitati kako i zašto su tu, No ukoliko se nalaze u ispustu, postavlja se pitanje dolaze li iz gradskog ili nekog drugog ispusta – odgovorila je Rimac.

Vijećnik SDSS-a Jovo Jankelić pitao je što je s natječajem za koncesionara za održavanje gradske rasvjete.

– Kada se odluka objavi u Službenom vjesniku Šibensko-kninske županije, raspisat ćemo natječaj – odgovorila je gradonačelnica.

Gradsko vijeće je danas donijelo i odluku o osnivanju i izdavanju Službenog glasila Grada Knina čime će se uštedjeti vrijeme na čekanju objava u Službenom vjesniku šibensko-kninske županije.

Od ostalih točaka dnevnog reda izdvojimo da je Gradsko vijeće usvojilo izvješće o financijskoj reviziji Grada Knina za 2012. godinu te izvješće o radu gradonačelnice za drugu polovicu 2013. godine.

 

Izbornik