• Naslovna
  • Društvo
  • Grad Knin će uplatiti 150 tisuća kuna pomoći za pogođena područja

Grad Knin će uplatiti 150 tisuća kuna pomoći za pogođena područja


Grad Knin je jučer donio odluku da će se u znak pijeteta prema žrtvama potresa odustati od vatrometa za doček Nove godine te da će pogođenim područjima osigurati 150 tisuća kuna, izvijestio je Feral News.

– Grad Knin je odmah reagirao na nesretne događaje u Sisku, Petrinji i Glini. Saznali smo odmah po potresu koji se osjetio i u našem grad. Upravo u to vrijeme smo imali sastanak s partnerom koji je rođeni Siščanin i koji nas je istog trenutka izvijestio o katastrofalnim razmjerima događaja. Tada smo odlučili da ćemo donirati 150.000kn za interventnu namjenu, komentirao je za Feral News gradonačelnik Marko Jelić.

– Isto tako, Grad Knin je prvi reagirao na potres u Zagrebu i tada smo donirali 100.000kn našem glavnom gradu. Osobno sam se čuo s gradonačelnikom Petrinje g. Dumbovićem i prenio mu podršku svih Kninjana i obećao pomoć. Zahvaljujem se sugrađanima na velikom srcu i ljudskoj empatiji kojom su dokazali da se znamo nositi sa svim teškoćama, zatim zahvaljujem se vojnicima, HGSS i svim službama na terenu i posebice našim vatrogascima čiji je tim u Sisku. Izražavamo najdublju sućut sa svima koji su izgubili najmilije i napominjem da je Knin svim svojim kapacitetima spreman pomoći – kazao je Jelić.

Javna vatrogasna postaja grada Knina uputila je jučer, odmah nakon potresa, tim za Sisak.

Danas je i Šibensko-kninska županija donijela odluku o uplati 100 tisuća kuna pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji.

Izvor: Feral News

Izbornik