Usvojen proračun za 2021.


Gradsko vijeće usvojilo je danas prijedlog proračuna za 2021. godinu u iznosu od 144 milijuna kuna kao i peti rebalans ovogodišnjeg proračuna napravljen zbog smanjenih prihoda grada uslijed korona krize, izvijestio je HRT Radio Knin.

Vijećnici su prihvatili Odluke o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica na poslovanje poslovnih subjekata kojima je rad ograničen protuepidemijskim mjerama. Bit će oslobođeni plaćanja komunalne naknade dok su mjere na snazi. Oni koji su u poslovnim prostorima u vlasništvu Grada Knina, oslobađaju se plaćanja zakupnine. Obveznici plaćanja poreza na potrošnju, oslobađaju se obveze u prvoj polovici iduće godine.

Osim ovih, Gradsko vijeće Knina usvojilo je i niz Izmjena Programa javnih potreba, od udruga do socijalnih davanja, usvojen je i Statut Kninskog muzeja, kao i Odluka o komunalnom redu kojom se zabranjuje konzumiranje alkohola na javnim površinama.

Na osnovi suglasnosti koju su dali vijećnici, Grad će sklopiti Sporazum o međusobnim pravima i obvezama za izgradnju višestambene zgrade na mjestu bivšeg ŠUP-a.

Izvor: HRT Radio Knin

Izbornik