Izrađena projektno-tehnička dokumentacija za zahvate u staroj gradskoj jezgri


Grad Knin je izradio projektno-tehničku dokumentaciju za obnovu i revitalizaciju stare gradske tržnice, adaptaciju i uređenje stambenih i stambeno-poslovnih zgrada u staroj gradskoj jezgri, kao i za uređenje Kvaternikove i Kumičićeve ulice i prolaza između Svačićeve i Jelačićeve ulice. Izrada dokumentacije koštala je 476 tisuća kuna od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancira 85% tog iznosa.

U okviru ovog projekta po prvi put je izrađen konzervatorski elaborat cijele stare gradske jezgre. On daje smjernice i preporuke za obnovu i revitalizaciju stare tržnice, kao i svakog pojedinačnog objekta u staroj gradskoj jezgri. Svi zainteresirani građani koji posjeduju kuću u staroj gradskoj jezgri i planiraju je obnoviti, ali i svi ostali koji žele saznati više o povijesti Knina i starog dijela grada mogu proučiti Konzervatorski elaborat kojega možete preuzeti OVDJE.

Katalog građevina u staroj gradskoj jezgri možete preuzeti NA OVOM LINKU.

Po ishodovanju potrebnih dozvola i suglasnosti Grad Knin će prijaviti projekt „Obnova, uređenje i valorizacija prostora stare tržnice, poslovnih i stambenih prostora i infrastrukture u staroj gradskoj jezgri“ za sufinanciranje od strane Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt će biti prijavljen do kraja 2020. godine.

I. Š.

Izbornik