• Naslovna
  • Društvo
  • Gimnastičkom klubu Knin i OŠ Domovinske zahvalnosti donirana gimnastička oprema

Gimnastičkom klubu Knin i OŠ Domovinske zahvalnosti donirana gimnastička oprema


Tekst i foto: Gimnastički klub Knin

Nizozemska organizacija Sports for Children donirala je u suradnji sa Hrvatskim gimnastičkim savezom kompletnu sportsku opremu za početak rada Gimnastičkog kluba Knin, koju će koristiti i Osnovna škola Domovinske zahvalnosti.

Predsjednik HGS-a Marijo Možnik uspostavio je kontakt s nizozemskom organizacijom Sports for Children, koja se bavi upravo doniranjem sportske opreme gimnastičkim klubovima i školama kako bi što više djece imalo priliku baviti se sportom.

Na taj način i novoizabrani predsjednik HGS-a Marijo Možnik ostvaruje jedan od važnih ciljeva Saveza – poticanje osnivanja gimnastičkih klubova u gradovima gdje ih do sada nije bilo, odnosno širenje gimnastike diljem Republike Hrvatske.

– Ovo je jako bitna stvar za razvoj gimnastike u Republici Hrvatskoj. Osim Knina, oprema je donirana i Gospiću, Bjelovaru i Makarskoj – gradovima koji do sada nisu imali gimnastički klub te će Savez nastaviti pružati maksimalnu podršku svim klubovima kako bi se što veći broj djece uključio u bavljenje gimnastikom – izjavio je za HRT.

Ravnateljica Marija Stojanović OŠ Domovinske Zahvalnosti zahvalila se Savezu.

– Ovo je velika stvar za našu školu. Osim što će se treninzi Gimnastičkog kluba Knin odvijati u našoj školi, opremu će moći koristiti i polaznici osnovne škole. Trenutno su na snazi epidemiološke mjere pa će se djeca morati malo strpjeti, ali čim mjeren popuste krećemo s isprobavanjem opreme.

Inicijator ideje i dopredsjednik Kluba Mario Škegro zahvalio se HGS-u i školi.

– Veliko hvala HGS-u što je naš klub jedan od klubova koji su dobili opremu. Opremanje kluba gimnastičkom opremom zahtijeva velika financijska sredstva, a Gimnastički klub Knin trenutno nema financijske kapacitete za nabavku kompletne opreme. Ovo je veliki vjetar u leđa i poticaj za rad i razvoj našeg kluba.

Članica Upravnog odbora je i Anita Ercegovac, poznata po aktivnom djelovanju u grad Kninu i šire te je pozvala sve roditelje da upišu djecu u GK Knin te tako potaknu u njima sportski duh. Tom prilikom su i djeca iz Udruge Čarobni svijet došla i isprobala sportsku opremu te se podružili i razgovarali s bivšim europskim prvakom na preči.

Izbornik