22-godišnjak Audijem pokosio 80-godišnjaka – na pješačkom prijelazu


U Kninu se jučer poslijepodne dogodila prometna nesreća u kojoj je 22-godišnjak Audijem pokosio 80-godišnjaka – na pješačkom prijelazu, na Kružnom toku.

Evo izvještaja policije:

“U jučerašnjoj prometnoj nesreći oko 15.40 sati u Kninu, Trg Oluje, teže je ozlijeđen 80-godišnji pješak, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan u kninskoj bolnici na daljnjem liječenju.

Do prometne nesreće je došlo kada se 22-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Audi A6, njemačkih registracijskih oznaka, dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza na kojem se prometom pješaka ne upravlja semaforima niti znacima ovlaštene osobe, nije takvom prijelaz,u iako je bio dužan, približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Tom prilikom je u nastavku kretanja bočnim dijelom vozila naletio na 80-godišnjeg pješaka, koji je prelazio kolnik po pješačkom prijelazu, dolazeći vozaču s desne strane i koji je od naleta vozila pao na kolnik.

Protiv 22-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.”, stoji u policijskom izvještaju.

I. Š.

Izbornik