Muzej za djecu: Kreću prijave


Obrazovno-kulturna udruga Porta u partnerstvu s Kninskim muzejom drugu godinu zaredom provodi projekt “Muzej za djecu”.

Projekt obuhvaća besplatne aktivnosti za djecu osnovnoškolskog uzrasta poput obilaska zbirki Kninskog muzeja, kratke edukacije o značajnim epohama povijesti umjetnosti, primjene naučenih metoda i tehnika kroz samostalan rad djece, izrade vlastitih radova uz stručno vodstvo te, na kraju, završne izložbe dječjih radova u prostorijama muzeja. Sve aktivnosti odvijat će se u Kninskom muzeju, odnosno na tvrđavi.

Aktivnosti projekta se temelje na praksi muzejske pedagogije među djecom i mladima, a cilj projekta je poticanje interesa djece za umjetnost, kulturnu i povijesnu baštinu kroz osnaživanje samostalnog rada i kreativnog izražavanja.

Projekt će trajati do kraja 2020. godine, radionice će se održavati jednom tjedno tijekom četiri mjeseca, a voditeljica projekta je povjesničarka umjetnosti Aleksandra Sinobad.

Broj telefona za prijave i dodatne informacije je 0957540328. Broj djece na radionicama bit će ograničen.

Projekt se provodi uz financijsku potporu Grada Knina, Šibensko-kninske županije i Ministarstva kulture.

Radionice će se organizirati prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezano uz Covid-19. Na ulazu za djecu bit će osigurani dezinficijensi za ruke. Ukoliko je dijete ili član obitelji prehlađen ili ima povišenu tjelesnu temperaturu, organizatori molimo roditelje da ga ne dovode na radionice.

I. Š.

Izbornik